Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En annorlunda marmelad där den lite beska kumquaten balanseras av aprikosernas sötma.
Blötlägg aprikoserna över natten.
Tvätta citrusfrukterna noga. Skiva apelsinerna tunt och skär skivorna i små bitar. Skiva hälften av kumquatsen. Skär aprikoserna i små bitar.
Lägg den skurna frukten i en kastrull. Tillsätt blötläggningsvattnet och socker. Låt koka upp och låt sedan koka utan lock i cirka 1 timme. Rör om då och då.
Skiva resterande kumquats tunt och tillsätt dem i marmeladen. Låt koka ytterligare 2–3 minuter.
Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.
Recept från Mitt kök