Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kumquatmarmelad med aprikoser

En annorlunda marmelad där den lite beska kumquaten balanseras av aprikosernas sötma.

Kumquatmarmelad med aprikoserKumquatmarmelad med aprikoserKumquatmarmelad med aprikoser
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 stapelsiner
  • 100 gaprikoser- torkade
  • 10 stkumquats
  • 1,5 dlblötläggningsvatten
  • 3 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Blötlägg aprikoserna över natten.

  2. Tvätta citrusfrukterna noga. Skiva apelsinerna tunt och skär skivorna i små bitar. Skiva hälften av kumquatsen. Skär aprikoserna i små bitar.

  3. Lägg den skurna frukten i en kastrull. Tillsätt blötläggningsvattnet och socker. Låt koka upp och låt sedan koka utan lock i cirka 1 timme. Rör om då och då.

  4. Skiva resterande kumquats tunt och tillsätt dem i marmeladen. Låt koka ytterligare 2–3 minuter.

  5. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök