Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kumminringar

På Bornholm det klassiska öl- och snapstilltugget. Också goda till soppa och sallad.

Kumminringar
Kumminringar
Kumminringar

Ingredienser

  • 1schalottenlök- + 1 tsk smör
  • 50 gsmör
  • 1,25 dlmjölk
  • 20 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 2 tskkummin- stött
  • 3,5 dlvetemjöl- special

Till pensling

  • 1äggula
  • 2 tskkumminfrön- stötta

Gör så här

  1. Hacka och smörfräs löken glansig och mjuk.

  2. Smält smöret, rör i mjölken att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula jästen i en bunke, häll över

    den ljumma mjölken och rör tills jästen lösts upp.

  3. Rör i salt, socker, kummin, löken och mjölet lite i taget

    och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 30 min.

  4. Dela degen i 12 delar, rulla ut lillfingertjocka längder,

    forma ringar, nyp ihop dem väl och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

  5. Sätt ugnen på 225°. Pensla med äggula och stör över

    kummin. Jäs 10 min och grädda därefter mitt i ugnen 12 min.

Vad tyckte du om receptet?