Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
På Bornholm det klassiska öl- och snapstilltugget. Också goda till soppa och sallad.
Hacka och smörfräs löken glansig och mjuk.
Smält smöret, rör i mjölken att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula jästen i en bunke, häll över
den ljumma mjölken och rör tills jästen lösts upp.
Rör i salt, socker, kummin, löken och mjölet lite i taget
och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 30 min.
Dela degen i 12 delar, rulla ut lillfingertjocka längder,
forma ringar, nyp ihop dem väl och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med äggula och stör över
kummin. Jäs 10 min och grädda därefter mitt i ugnen 12 min.