Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tänk på att krossa kumminfröna noga eftersom det annars är svårt att kavla degen tunt.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Häll i resten av vattnet.
Blanda i resten av ingredienserna men spar lite av vetemjölet till utbakning. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen och knåda in resten av mjölet. Dela degen i bitar och kavla ut tunt, ca 1 mm. Skär degen i rutor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa under bakduk ytterligare ca 20 min.
Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och grädda ytterligare ca 1 minut på andra sidan. Låt bröden kallna på galler.