Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 32g
Kolhydrater: 36g
Recept på kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål. Kummin och kål är en klassisk smakkombination.
Stöt kumminen lätt i en mortel. Blanda den med soja, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla blandningen på köttet och låt stå ca 10 min.
Ansa och finstrimla kålen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt kålen rinna av, men spara 1 dl av kokvattnet.
Blanda kokvattnet från kålen med lätt crème fraiche och senap i en kastrull. Koka upp och krydda med 1 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp och vänd i kålen.
Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Ta upp och låt det vila ca 5 min.
Skär tomaterna i tjocka skivor. Pensla snittytan med 2 tsk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Grilla tomaterna ca 2 min på varje sida.
Skär köttet i skivor och servera med kål, tomater och bröd.