Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto

Recept på kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto. Gott till julbuffén eller som ­huvudrätt med gott bröd till.

Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto
Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto
Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8polkabetor
  • 2äpplen- röda
  • 12steklökar- röda
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskkummin- hel
  • 2 tskflingsalt
  • 2 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskvatten

Dillpesto

  • 1,5 dldill- grovt hackad
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlrapsolja
  • 1 tsksalt

Garnering

  • örter- t ex timjan och rosmarin

Gör så här

  1. Pesto: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät röra.

  2. Koka polkabetorna mjuka i en kastrull. Skala betorna och skär dem i bitar. Kärna ur och skär ­äpplena i bitar. Skala och halvera löken.

  3. Stek betor, äpple och lök i smör tills de fått fin färg. Smaksätt med kummin och socker och krydda med salt. Häll över ättika och vatten.

  4. Lägg grönsaker och äpple på ett fat och garnera med örter.

  5. Servera med dillpesto.

Vad tyckte du om receptet?