Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kumminbrynta rotsaker och potatis med yoghurt

De kumminbrynta grönsakerna passar fint ihop med indiska kryddor och svalkande yoghurt.

Kumminbrynta rotsaker och potatis med yoghurt
Kumminbrynta rotsaker och potatis med yoghurt
Kumminbrynta rotsaker och potatis med yoghurt

Ingredienser

  • 200 gkålrot
  • 200 gmorot
  • 1sötpotatis- (ca 200 g)
  • 2potatisar- (ca 100 g)
  • 1grön paprika
  • 2tomater- små
  • 1 tskkumminfrö
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tskspiskummin
  • 0,5 tskkoriander- mald
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskgaram masala- indisk kryddblandning

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- naturell

Garnering

  • 2 mskpersilja- hackad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och skär kålrot, morot och potatis i bitar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skär tomaterna i bitar.

  2. Fräs kumminfrö, spiskummin och koriander ca 1 minut.

  3. Tillsätt kålrot, morot och potatis, fräs ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 2-3 min. Blanda i tomatklyftor och vatten. Sjud under lock ca10 min. Smaka av med salt, peppar och garam masala.

  4. Servera med yoghurt. Garnera med persilja och limeklyftor

Vad tyckte du om receptet?