Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps

Klassiska snapskryddor. Här samsas de med smaken av pepparrot.

Kummin-, fänkåls- och pepparrotssnapsKummin-, fänkåls- och pepparrotssnapsKummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps

Ingredienser

  • 2,5 dlbrännvin- okryddat, t ex Brännvin special
  • 1pepparrot- bit (ca 2 cm)
  • 1 tskfänkålsfrön- hela
  • 2 krmkumminfrön- hela
  • 0,5 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål. Skala och skär pepparroten i cm-stora bitar.

  2. Lägg pepparrot, fänkål, kummin och honung i skålen och rör tills honungen löst sig. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Vad tyckte du om receptet?

Snapsen serveras gärna till bacon- och pepparrotssill 

Foto: Agneta Thorsén

Här får vi ett par smakprov från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

– Det här är vår godaste sill, säger Sofie Wigbring.

Hon ser vad som går hem hos gästerna, och uppenbarligen har den krämiga sillen fått en plats i mångas hjärtan. 

Snapsen har funnits på krogen i några år och togs fram i ett samarbete med Vin & Sprit, där Salt & Sill som en av fem krogar i Sverige fick göra sin egen snaps. Pepparrot, kummin och fänkål är alla smaker som är goda tillsammans med den rökta baconsmaken.

Här hittar du recept på sillen!