Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och mosad potatis

Recept på kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och gaffelmosad potatis. Ren, älg, hjort eller vildsvin ... Välj ditt favoritkött.

Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och mosad potatis
Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och mosad potatis
Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och mosad potatis
Viltskav med rödkål, äpple och mos. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 pktviltskav- fryst (à 240 g)
  • 1gul lök
  • 150 grödkål
  • 2äpplen- små
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 2 mskingefära- finriven
  • 1 tsksalt

Potatis

  • 500 gpotatis- fast
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av 2–3 min.

  2. Koka upp crème fraichen under omrörning. Lägg ner potatisen och mosa lätt med en träslev eller gaffel. Krydda med salt.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär rödkålen i 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Bryn lök och kål i 1 msk smör tills de mjuknat lite. Tillsätt äppelklyftorna och stek ytterligare 2-3 min.

  4. Bryn viltskavet i omgångar i 1 msk smör tills det fått fin färg. Tillsätt ingefäran och stek vidare ca 1 minut. Krydda med salt.

  5. Toppa skavet med lök-, kål- och äppelfräset och servera med den krämiga potatisen.

Vad tyckte du om receptet?