Recept av Ulla Karlström, Petra Pettersson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddstekt ankbröst med sötpotatispuré och grönsaker i ostronsås. Shanghai pak soi är i portionsstorlek. De finns att köpa i asiatiska butiker. Det går förstås lika bra med den större varianten eller att byta ut mot broccoli. Sötpotatispurén kan göras dagen före servering.
Sätt ugnen på 150°. Mortla kryddorna eller mal dem i en kryddkvarn. Skär snitt i skinnet på ankbrösten och krydda med salt. Knåda in kryddblandningen.
Bryn ankbrösten med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och bryn på andra sidan ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form och ringla över hoisinsåsen. Stek ankbrösten mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 35 min.
Sötpotatispuré: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Kärna ur och finhacka chilin.
Låt sötpotatisen rinna av. Mixa med smöret till en slät puré. Tillsätt chili, ingefära och pressad vitlök. Krydda med salt.
Grönsaker: Ansa och halvera pak soi. Ansa och skär purjolöken i ca 5 cm långa bitar. Ansa bönorna. Stek pak soi, purjolök och bönor i raps- och sesamolja ca 5 min. Krydda med salt. Häll över ostronsåsen.
Skär ankbrösten i skivor. Servera med sötpotatispuré och grönsaker.
Recept av Ulla Karlström, Petra Pettersson och Cecilia Lundin