Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn

Fisken blir god om den får marinera flera timmar i kryddblandningen.

Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn
Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn
Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn

Ingredienser

  • 350 ghällefiléer- eller annan vit fisk
  • 1lime
  • 2 msksötmandel- flagad, eller solrosfrön
  • 1 krmsalt

Kryddblandning

  • 1 mskolivolja
  • 0,5citron
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 0,5 dlkoriander- finhackad färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tsksambal oelek

Tillbehör

  • 150 gpotatis- kokt, per portion
  • 1grönsallad

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?