Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddsmör

Kryddsmör görs gärna en dag i förväg. Förvara i kylen och ta fram när du behöver. Passar även till andra kött- eller grönsaksrätter.

KryddsmörKryddsmörKryddsmör

Ingredienser

  • 500 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1rödlök
  • 0,5vitlök
  • 25 gingefära- färsk
  • 1 mskkardemummakärnor
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkryddnejlikor- hela
  • 0,5 tskgurkmeja

Gör så här

  1. Smält smör och salt i en kastrull på svag värme.

  2. Skala och grovhacka rödlök, vitlök, och ingefära. Blanda ner lök, vitlök och ingefära i smöret tillsammans med kryddorna och låt sjuda på svag värme under omrörning tills skummet försvinner ca 20 min. Ta kastrullen från plattan och låt smöret kallna i rumstemperatur.

  3. Sila smöret genom en finmaskig sil och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?