Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddskinka

Skinka måste finnas på julbordet och den här blir extra god med sin speciella kryddblandning. Skinkan behöver inte griljeras utan serveras med sitt kryddtäcke.

KryddskinkaKryddskinkaKryddskinka

Ingredienser

  • 3 kgrimmad urvattnad skinka
  • 1 mskkryddpeppar- hel
  • 1 mskkryddnejlika- hel
  • 1 mskrosmarin
  • 1 msktimjan
  • 2 tskmejram
  • 8lagerblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär bort svålen på skinkan.

  2. Lägg alla kryddorna i en mortel och stöt dem grovt.

  3. Lägg skinkan på aluminiumfolie och massera in alla kryddorna i hela skinkan.

  4. Vik ihop folien runt skinkan till ett tätt paket och sätt in en kötttermometer i den tjockaste delen.

  5. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen ca 4 timmar. Skinkan är klar när innertemperaturen är 70°.

Vad tyckte du om receptet?