Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddscones

Lättbakade kryddscones som passar bra till soppa och mellanmål.

KryddsconesKryddsconesKryddscones
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 9 dlvetemjöl- (480 g)
  • 1,5 mskbakpulver
  • 2 tskkummin- stött
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tsksalt
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlfilmjölk
  • 0,5ägg

Pensling

  • 0,5ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar. Häll i  filmjölk och ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i 4 bitar. Forma varje bit till en bulle och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och klappa ut till platta kakor. Skär ett kryss med en vass kniv rakt över varje bulle och pensla med uppvispat ägg.

  4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min. Låt sconesen svalna något på ett galler innan de bryts isär och serveras.

Vad tyckte du om receptet?