Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddrubbad fläskkarré med potatissallad

En köttbit på grillen, och potatissallad på färskpotatis - blir det mer somrigt än så?

Kryddrubbad fläskkarré med potatissallad
Kryddrubbad fläskkarré med potatissallad
Kryddrubbad fläskkarré med potatissallad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4fläskkarré- benfri,1 ½ centimeter tjocka

Rub

  • 2 tskhavssalt
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tskfarinsocker
  • 1 tsksenapsfrö- gult
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1 tskoregano
  • 1 tsktimjan

Potatissallad

  • 1 kgfärskpotatis
  • 8salladslökar
  • 1 dlsvarta oliver- kärnfria
  • 30 grucola

Dressing

  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskvinäger
  • 1,5 tskdijonsenap- grov
  • 2 mskkapris
  • salt- svartpeppar

Till servering

  • timjan
  • tomater

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Låt de ånga av. Dela dem om de är stora.

  2. Blanda samman olja, vinäger, senap och hackad kapris till en dressing i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i potatisen och vänd runt dressingen. Så långt kan du förbereda. Tillsätt skivade salladslökar, rucola och oliver strax före serveringen.

  3. Rumstemperera köttet. Blanda ingredienserna till rubben och mixa dem. Gnid in köttskivorna i rub och grilla dem, 3–4 minuter per sida. Servera med potatissallad och tomater. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök