När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1rödlök
1aubergine
3paprikor- gärna olika färger
1 pktsaffran- (1/2 g)
2 tskgaram masala
1 burkpastasås- med tomat, t ex Dolmio (380 ml)
1 påseoumph- fryst (280 g)
3 dlcouscous
olivolja
salt
svartpeppar- nymald
Tillbehör
2 dlmatyoghurt
0,5 dlpistaschnötter
1 krukamynta
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka löken. Ansa och skär auberginen i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan.
Blanda grönsakerna med saffran, garam masala, 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Fördela grönsakerna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Häll ut tomatsåsen på andra sidan och strö oumphen över såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Fördela couscous, grönsaker, tomatsås och oumph på ett fat. Servera med yoghurt, nötter och mynta.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 28 röster)
Få enkla och varierade middagstips - anmäld dig till vårt nyhetsbrev
Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer med Allt om Mat:s testade recept och som är anpassade efter säsongens bästa råvaror.