Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous

Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous är en god vegorätt. Välj en bra sort av kryddblandningen garam masala, t ex märket Mill & Mortar.

Petra Lindstrand
Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous
Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous
Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 1aubergine
  • 3paprikor- gärna olika färger
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 2 tskgaram masala
  • 1 burkpastasås- med tomat, t ex Dolmio (380 ml)
  • 1 påseoumph- fryst (280 g)
  • 3 dlcouscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,5 dlpistaschnötter
  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka löken. Ansa och skär auberginen i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan.

  2. Blanda grönsakerna med saffran, garam masala, 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Fördela grönsakerna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Häll ut tomatsåsen på andra sidan och strö oumphen över såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fördela couscous, grönsaker, tomatsås och oumph på ett fat. Servera med yoghurt, nötter och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Få enkla och varierade middagstips - anmäld dig till vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!