Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddpeppriga köttbullar

Recept på köttbullar med kryddpeppar. Gör ett stekprov innan du rullar köttbullarna. Krydda ev färsen med mera salt och kryddpeppar efter avsmakningen. Laga gärna i god tid och frys in. Garnera med färska örter inför serveringen.

Kryddpeppriga köttbullar
Kryddpeppriga köttbullar
Kryddpeppriga köttbullar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja
  • 1potatis- medelstor kokt skalad
  • 400 gnötfärs
  • 200 gfläskfärs
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tskkryddpeppar- nymalen
  • 4 mskmjölk
  • smör- till stekning
  • timjanblad- plockade eller rosmarinblad

Till servering

  • rårörda lingon- se separat recept

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs dem mjuka i oljan, utan att de tar färg, ca 5 minuter. Låt svalna.

  2. Riv potatisen på den grövsta sidan av rivjärnet.

  3. Blanda nöt- och fläskfärs, salt och kryddpeppar. Blanda i lök och potatis. Blanda i mjölken.

  4. Forma färsen till matskedsstora köttbullar.

  5. Bryn köttbullarna i smöret, inte för många åt gången, och ta upp på ett fat. Skaka pannan så att de blir brynta runt om.

  6. Lägg tillbaka alla brynta köttbullar i pannan och efterstek utan lock 5-10 minuter, tills de är genomstekta. Lägg köttbullarna på ett fat och garnera med örtblad. Servera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

 

Recept från Mitt kök