Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttbullar med kryddpeppar. Gör ett stekprov innan du rullar köttbullarna. Krydda ev färsen med mera salt och kryddpeppar efter avsmakningen. Laga gärna i god tid och frys in. Garnera med färska örter inför serveringen.
Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs dem mjuka i oljan, utan att de tar färg, ca 5 minuter. Låt svalna.
Riv potatisen på den grövsta sidan av rivjärnet.
Blanda nöt- och fläskfärs, salt och kryddpeppar. Blanda i lök och potatis. Blanda i mjölken.
Forma färsen till matskedsstora köttbullar.
Bryn köttbullarna i smöret, inte för många åt gången, och ta upp på ett fat. Skaka pannan så att de blir brynta runt om.
Lägg tillbaka alla brynta köttbullar i pannan och efterstek utan lock 5-10 minuter, tills de är genomstekta. Lägg köttbullarna på ett fat och garnera med örtblad. Servera med lingon.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök