Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddnejlikaglaserat fläsk med sötsur vitkålssallad

Trä köttet på grillspetten efter stekningen så slipper du en massa pinnar i stekpannan.

Kryddnejlikaglaserat fläsk med sötsur vitkålssallad
Kryddnejlikaglaserat fläsk med sötsur vitkålssallad
Kryddnejlikaglaserat fläsk med sötsur vitkålssallad

Ingredienser

  • 300 gfläskkött- t ex skinka eller karré
  • 2 krmsalt

Nejlikaglaze

  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 msksoja- söt, t ex ketchap manis
  • 8kryddnejlikor- hela
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Kålsallad

  • 400 grödkål- eller vitkål
  • 0,5gul lök
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 msksesamolja
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmpaprikapulver
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda honung och olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt övriga ingredienser.

  2. Skär fläskköttet i avlånga bitar som passar till grillspett.Pensla köttet med lite av glazen och krydda med salt. Marinera det ca 2 timmar i kylen.

  3. Finstrimla kålen i matberedare, på mandolin eller med osthyvel. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda kål och lök.

  4. Blanda socker och ättika. Tillsätt sesamolja och rapsolja och krydda med salt, paprikapulver och svartpeppar.

  5. Häll dressingen över kål- och lökblandningen och blanda väl. Låt salladen stå och marinera i rumstemperatur ca 30 min före servering

  6. Bryn köttet i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Trä upp köttet på grillpinnar och pensla dem med resten av glazen. Servera spetten med kålsallad.

Vad tyckte du om receptet?