Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgfärsköttbullar

Recept på älgfärsköttbullar! Smaksätt dina köttbullar med timjan och rikligt med nyvalen kryddpeppar.

Älgfärsköttbullar
Älgfärsköttbullar
Älgfärsköttbullar
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 mskströbröd
  • 1 dlgrädde
  • 0,5gul lök- finhackad
  • 1 litenvitlöksklyfta- finhackad
  • 25 gsmör
  • 500 gälgfärs
  • 1,5 tsktimjan- torkad
  • 2 tskkryddpeppar- nymalen
  • 2 krmsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och grädde och låt stå i 5 minuter. Fräs löken mjuk i smöret.

  2. Blanda med grädden färs, kryddor och socker. Arbeta ordentligt till en slät smet.

  3. Smaka av med salt och svartpeppar och provstek en liten bit för att kontrollera smakerna.

  4. Forma färsen till runda, små köttbullar. Det gör du enklast med våta händer.

  5. Stek köttbullarna i smör i cirka 5 minuter på mellanvärme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Lisa Lemke

Recept från Mitt kök