Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddinkokta äpplen

Kryddinkokta äpplen serveras med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass, gärna på en skiva sockerkaka.

Kryddinkokta äpplen
Kryddinkokta äpplen
Kryddinkokta äpplen
Foto: Roland Persson

Ingredienser

  • 8äpplen- små, fasta svenska , t ex Ingrid Marie
  • 1citron
  • 4 dlströsocker
  • 6 dlvatten
  • 2kanelstänger
  • 3stjärnanis

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en skalkniv.

  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i kanelstänger och stjärnanis. Lägg i citronskal och äpplen. Sjud 5–10 min.

  3. Lyft upp äpplena med en hålslev och lägg dem i en glasburk. Häll på lagen och sätt på ett lock. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?