Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddigt ostbröd

70 min + 20 min i ugn

Brödet blir bäst om degen knådas rejält, så använd gärna maskin.

Kryddigt ostbrödKryddigt ostbrödKryddigt ostbröd

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- ljummet, 37°
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskkummin- hel
  • 0,5 msksalt
  • 3 dlparmesan- riven, eller västerbottensost
  • 4 dlgrahamsmjöl
  • 1 dlsvarta kalamataoliver- eller gröna utkärnade oliver
  • 9 dlvetemjöl
  • 1 dlvetemjöl- till utbakning
  • 1 mskolivolja- till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken. Tillsätt vattnet och lös jästen.

  2. Häll i olja, kummin, salt och ost. Blanda i grahamsmjölet.

  3. Grovhacka oliverna, Tillsätt dem och vetemjölet lite i taget till en lös deg.

  4. Knåda i maskin ca 5 min.

  5. Jäs under lock till dubbel storlek ca 40 min.

  6. Häll ut degen på mjölad bänk och tryck ut degen med mjölade händer till en platta 30 x 40 cm. Skär degen mitt itu på längden och sedan i remsor.

  7. Lägg remsorna på bakpappersklädda plåtar.

  8. Grädda i 250° ca 10 min mitt i ugnen.

  9. Pensla de varma bröden med olivolja och lägg dem på galler.

Vad tyckte du om receptet?