Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
70 min + 20 min i ugn
Brödet blir bäst om degen knådas rejält, så använd gärna maskin.
Smula jästen i degbunken. Tillsätt vattnet och lös jästen.
Häll i olja, kummin, salt och ost. Blanda i grahamsmjölet.
Grovhacka oliverna, Tillsätt dem och vetemjölet lite i taget till en lös deg.
Knåda i maskin ca 5 min.
Jäs under lock till dubbel storlek ca 40 min.
Häll ut degen på mjölad bänk och tryck ut degen med mjölade händer till en platta 30 x 40 cm. Skär degen mitt itu på längden och sedan i remsor.
Lägg remsorna på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i 250° ca 10 min mitt i ugnen.
Pensla de varma bröden med olivolja och lägg dem på galler.