Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddigt knäckebröd

Recept på kryddigt knäckebröd. I kylen utvecklas smakerna och degen blir lättare att kavla tunt. Använd en pizzaskärare när du skär ut degen.

Recept av: Håkan Johansson

Kryddigt knäckebröd
Kryddigt knäckebröd
Kryddigt knäckebröd

Ingredienser

  • 4,5 dlmjölk
  • 8 dlgrahamsmjöl- (480 g)
  • 5 dlgrovt rågmjöl- (250 g) + -ca 1 dl till utkavling
  • 0,5 mskhonung
  • 1,5 tsksalt
  • 1 tskjäst

Pensling

  • vatten

Garnering

  • 2 tskanis- hel
  • 2 tskfänkålsfrön- hela
  • 2 tskkummin- hel
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en hushållsassistent på låg hastighet ca 2 min. Öka hastigheten och arbeta degen ca 4 min. Dela degen i två bitar och forma dem till avlånga rullar, ca 20 cm. Linda in bitarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen ca 1 dygn.

  2. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ca 20 min, så att den mjuknar något. Kavla ut den tunt, ca 1 1/2  mm. Nagga degen och spraya eller pensla med vatten. Strö över kryddor och flingsalt och kavla försiktigt in kryddorna i degen. Skär den i små bitar och lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 8–9 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?