Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddigt knäckebröd. I kylen utvecklas smakerna och degen blir lättare att kavla tunt. Använd en pizzaskärare när du skär ut degen.
Recept av: Håkan Johansson
Blanda alla ingredienser till degen i en hushållsassistent på låg hastighet ca 2 min. Öka hastigheten och arbeta degen ca 4 min. Dela degen i två bitar och forma dem till avlånga rullar, ca 20 cm. Linda in bitarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen ca 1 dygn.
Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ca 20 min, så att den mjuknar något. Kavla ut den tunt, ca 1 1/2 mm. Nagga degen och spraya eller pensla med vatten. Strö över kryddor och flingsalt och kavla försiktigt in kryddorna i degen. Skär den i små bitar och lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 8–9 min. Låt kallna på galler.