Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddigt julknäcke

Supertunna knäckekakor som är goda till en skiva julskinka med senap.

Kryddigt julknäckeKryddigt julknäckeKryddigt julknäcke
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk
  • 6 dlrågsikt
  • 1 dlkruskakli
  • 15 gjäst
  • 2 tskhonung
  • 2 tsksalt
  • 1 tskanis- mortlad
  • 1 tskpomerans- mald
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tsknejlika- mald

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda ihop alla ingredienser och arbeta till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen vila i rumstemperatur över natten.

  2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 16 bitar och kavla varje bit till en mycket tunn kaka, ca 15 cm i diameter. Avsluta med kruskavel. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Stansa ett litet hål i mitten på varje kaka, ca 2 cm i diameter. Grädda bröden i omgångar mitt i ugnen i 3 min. Håll noga koll så att det inte bränns. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk.

Vad tyckte du om receptet?