Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddigt fröbröd blir ett tungt och saftigt bröd. Rivna morötter och yoghurt ger saftighet till fröbrödet.
Skala och riv morötterna. Värm vattnet till 37°. Lös upp jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom rågmjölet. Tillsätt rågmjölet, lite i taget, och knåda degen 2–3 min, den ska vara ganska kladdig.
Lägg en handduk över degen och låt jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma två bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 timme. Låt kallna på galler under bakduk.