Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddigt fröbröd

Enkel och lättbakad limpa med mycket energi.

Kryddigt fröbröd
Kryddigt fröbröd
Kryddigt fröbröd
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1,5 dlsolroskärnor
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dllinfrön
  • 1 dlvalnötter
  • 3,5 dlhavregryn- glutenfria
  • 2 mskchiafrön
  • 4 mskpsylliumfrön- eller 3 msk fiberhusk
  • 1 tskhavssalt
  • 1 tskanisfrön- stötta
  • 1 tskfänkålsfrön- stötta
  • 1,5 dlvatten
  • 1 msksirap- mörk
  • 3 mskkokosolja

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop vatten, kokosolja och sirap och blanda ner det. Rör ihop till en smet.

  2. Häll smeten i en form, 1 1/2 liter, täckt med bakplåtspapper. Täck formen med plastfolie och låt stå ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.

  3. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut brödet, stjälp ut det ur formen direkt på ugnsgallret och grädda ytterligare 30–40 min, det ska låta ihåligt när man knackar på det. Låt brödet kallna på galler innan det skärs i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?