Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddigt filmjölksbröd med torkade aprikoser & mandel

Det går i rasande fart att svänga ihop detta brödet. När det väl står i ugnen hinner du både ta ett dopp och duka fram frukosten.

Kryddigt filmjölksbröd med torkade aprikoser & mandel
Kryddigt filmjölksbröd med torkade aprikoser & mandel
Kryddigt filmjölksbröd med torkade aprikoser & mandel
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbikarbonat
  • 0,5 dlvetekli
  • 0,75 dlrågkross
  • 0,75 dlsolrosfrön
  • 0,5 dllinfrön
  • 1,5 dlrågsikt
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,75 dlrussin
  • 0,75 dlsötmandel
  • 1 dlaprikoser- torkande, klippta i bitar
  • 1 mskbrödkryddor
  • 1 tskkanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk. Häll upp i smord 1 1/2 liters form.

  2. Baka i mitten av ugnen cirka 80 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök