Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga sirapskakor - Molasses Crackles

Det är viktigt att använda mörk sirap för att få rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.

Kryddiga sirapskakor - Molasses CracklesKryddiga sirapskakor - Molasses CracklesKryddiga sirapskakor - Molasses Crackles

Ingredienser

  • 175 gsmör
  • 2,25 dlströsocker
  • 0,75 dlsirap- mörk
  • 2ägg
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 tskkanel
  • 1 krmkardemumma
  • 1 krmmuskot- mald
  • 2 krmsalt

Ev garnering

  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt det svalna lite. Vispa upp äggen i en skål och rör ner äggen i smör- och sockerblandningen.

  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar, eller över natten.

  3. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem en skål med strösocker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?