Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är viktigt att använda mörk sirap för att få rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt det svalna lite. Vispa upp äggen i en skål och rör ner äggen i smör- och sockerblandningen.
Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar, eller över natten.
Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem en skål med strösocker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg. Låt svalna på plåten.