Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga räkor med guacacole - en blandning av guacamole och coleslaw

Recept på kryddiga räkor med guacacole. Guacacole låter konstigt men är helt enkelt en kombination av coleslaw och guacamole som ger lite mer tuggmotstånd än vanlig guacamole. Räkorna får god sötma från honung och hetta av chili. Lägg på fyllningen och servera direkt. Får de stå för länge mjuknar chipsen.

Kryddiga räkor med guacacole - en blandning av guacamole och coleslaw
Kryddiga räkor med guacacole - en blandning av guacamole och coleslaw
Kryddiga räkor med guacacole - en blandning av guacamole och coleslaw
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 mskagavesirap
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 krmsalt
  • 15nachochips- runda

Guacacole

  • 1avokado
  • 2 dlspetskål- fint strimlad
  • 1 msklime- pressad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krukakoriander

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala räkorna. Rör samman en marinad av limesaft, agavesirap, pressad vitlök, paprikapulver, sambal och salt. Blanda ner räkorna i marinaden. Låt stå ca 10 min.

  2. Guacacole: Kärna ur och mosa avokadoköttet. Blanda spetskålen med lime och salt.  Hacka koriandern. Blanda avokado och koriander med spetskålen.

  3. Fördela guacacole på nachochips och toppa med räkorna. Garnera med koriander och servera direkt. 

Vad tyckte du om receptet?