Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga nötter

Perfekt tilltugg till ett glas bubbel. Köp dina favoritnötter eller färdig nötblandning. Du kan också använda färdigrostade nötter, gör då endast punkt 2 och 3.

Kryddiga nötter
Kryddiga nötter
Kryddiga nötter
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 68 dlnötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,till exempel cashewnötter, mandelkärnor, hasselnötskärnor och valnötter
  • 4 msksmör
  • 2 mskkokossocker
  • 3 mskmuscovadosocker
  • 1 tskflingsalt
  • 0,25 tskchilipulver
  • 1rosmarinkvist- plockade blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Bred ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i mitten av ugnen i 5-10 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Rör gärna om 1-2 gånger under tiden.

  3. Smält smöret, utan att det tar färg, i en liten stekpanna, cirka 22 centimeter i diameter. Rör i kokossocker, muscovadosocker, salt och chilipulver. Blanda i rosmarinblad.

  4. Ta pannan från värmen och blanda i nötterna. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök