Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddiga köttbullar med pistaschnötter, russin och tranbär har en god, kryddig och mustig smak. Passar perfekt till övriga rätter på julbordet.
Skala och finhacka löken. Stek den i olja i en stekpanna 2–3 min. Låt svalna.
Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Grovhacka nötterna.
Rör ner lök, nötter, bär, russin, kryddor samt salt och peppar i ströbrödsblandningen Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt.Rulla färsen till stora bollar med blöta händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Stek köttbullarna i omgångar i smör tills de får en fin yta runt om och är genomstekta.