Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga korvar på lök- och tomatbädd

Recept på kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd. I många charkbutiker kan man fynda fantastiska hemlagade korvar. Välj din favorit att bjuda på en söndagsbrunch.

Kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd
Kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd
Kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4korvar- kryddiga (à 100 g)
  • 3rödlökar
  • 500 gkvisttomater- små
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskströsocker
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 3 mskpersiljeblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken. Halvera hälften av tomaterna, låt resten vara hela. Blanda lök, tomater och olja i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Sänk ugnsvärmen till 175º. Picka korven med en gaffel. Strö sockret över tomat- och lökblandningen. Lägg på korvarna. Tillaga ytterligare ca 15 min. Ringla över balsamvinäger. Garnera med persiljeblad.

Vad tyckte du om receptet?