Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga kamben


Vill man förbereda kambenen dagen innan kan man förvara dem i kylen över natten och innan grillning värma dem i ugn i 100 grader cirka 15 minuter.

Kryddiga kamben

Kryddiga kamben

Kryddiga kamben

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 1,5 kgkamben
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskfarinsocker
  • 3 mskhonung- flytande
  • 3 mskchilisås
  • 2 msktomatpuré
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 tsktabasco
  • 1,5 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar
  • 1 tskpaprikapulver

Gör så här

  1. Blanda marinaden/glazen. Gnid in köttet ordentligt med marinad och lägg kambenen i en ugnsform. Täck med folie. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 150 grader cirka 1 timme.

  2. Grilla sedan kambenen på grill cirka 2-3 minuter på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök