Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga julpäron


En läcker burk med inlagd frukt är en perfekt dessert att ha på lut i kylen under julhelgen. Servera päronen med lättvispad grädde.

Kryddiga julpäron

Kryddiga julpäron

Kryddiga julpäron

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgfasta päron- ej för stora
  • 1citron
  • 1 lvatten
  • 8 dlströsocker
  • 3kanelstänger
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 5kryddnejlikor
  • 1vaniljstång
  • 0,5 dlcalvados

Gör så här

  1. Skala päronen. Lägg dem efterhand i vatten med pressad citron så mörknar de inte.

  2. Häll vatten, socker, och kryddor i en traktörpanna. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna, lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp lagen, rör tills sockret löst sig.

  3. Lägg i päronen och koka sakta under lock tills de är mjuka, 15-20 minuter. Ta från värmen och häll i calvados.

  4. Lyft upp päronen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Häll den varma lagen över. Sätt på lock och förvara i kylen. Låt gärna päronen mogna någon dag innan de serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök