Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En läcker burk med inlagd frukt är en perfekt dessert att ha på lut i kylen under julhelgen. Servera päronen med lättvispad grädde.
Skala päronen. Lägg dem efterhand i vatten med pressad citron så mörknar de inte.
Häll vatten, socker, och kryddor i en traktörpanna. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna, lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp lagen, rör tills sockret löst sig.
Lägg i päronen och koka sakta under lock tills de är mjuka, 15-20 minuter. Ta från värmen och häll i calvados.
Lyft upp päronen och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Häll den varma lagen över. Sätt på lock och förvara i kylen. Låt gärna päronen mogna någon dag innan de serveras.
Recept från Mitt kök