Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga hastbullar med äpple


Det här är jättegoda bullar som passar extra bra när man vill att det ska gå fort. Hastbullarna är godast samma dag.

Kryddiga hastbullar med äpple

Kryddiga hastbullar med äpple

Kryddiga hastbullar med äpple

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 6 dlvetemjöl
  • 4 tskbakpulver
  • 2 tskkardemumma
  • 1,25 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 1ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1äpple
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskkanel
  • ägg- uppvispat
  • pärlsocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, socker och margarin eller smör i en bunke. Finfördela fettet med en vanlig gaffel. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta raskt ihop till en smet.

  2. Dela äpplet - skalet kan vara kvar - i mycket små klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel i en djup tallrik.

  3. Fördela smeten i 12 smorda muffinsformar av aluminium. Tryck ner 2-3 äppelklyftor i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

  4. Grädda bullarna på en plåt i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.

  5. Låt bullarna svalna i sina formar. Sikta över rikligt med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök