Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små grillspett med karré, kyckling och entrecôte serveras med citrusglaze och tunnbröd fyllda med senap, potatis och purjolök. Lägg grillspett av trä i kallt vatten ca 5 min innan köttet träs upp.
Skär kött och kyckling i cm-stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Skala och skär löken i cm-stora bitar.
Varva kyckling, paprika och lök på fyra grillspett. Varva karré, paprika och lök på fyra grillspett. Varva entrecôte, paprika och lök på fyra grillspett.
Skala och skiva vitlöken tunt. Grovhacka rosmarinen. Blanda vitlök, rosmarin, olja, salt och peppar och pensla blandningen på spetten. Låt marinera i kylen ca 30 min.
Glaze: Skölj apelsin, citron och lime noga i ljummet vatten. Finriv hälften av det yttersta skalet från citrusfrukterna. Halvera och pressa ut saften. Blanda citrussaften med muskovadosocker, chipotle och stjärnanis i en kastrull. Koka ca 5 min, tills ca 2 dl återstår. Sila glazen och blanda ner citrusskalet. Krydda med salt. Låt kallna.
Tunnbrödrullar: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ansa och hacka purjolöken. Häll av vattnet när potatisen är färdig och krossa den lätt tillsammans med senap, purjolök och crème fraiche. Krydda med salt.
Lägg tunnbröden och lägg ut en sträng av potatisröran mitt på tunnbröden. Vik in den nedersta delen och rulla sedan ihop dem.
Värm grillen till högsta temperatur. Grilla karré- och kycklingspett runt om ca 5 min, tills de är genomstekta och entrecôtespetten ca 3 min, till mediumstekta. Grilla tunnbrödrullarna ca 5 min, tills de fått fin färg.
Lägg upp de nygrillade spetten på ett fat. Strö över salladsskotten och ringla över olja. Servera spetten med den kryddiga citrusglazen och tunnbrödrullarna.