Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga fikonmuffins

Riktiga vintermuffins med mycket smak är dessa bakverk. Toppa med färska fikon så blir de extra fina.

Kryddiga fikonmuffins
Kryddiga fikonmuffins
Kryddiga fikonmuffins
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlråsocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlyoghurt- matlagning
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 tskkanel
  • 3nejlikor- nystötta
  • 6fikon- torkade
  • 1 dlhasselnötter

Dekoration

  • fikon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg fikonen i en skål med vatten.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med yoghurten.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och nejlikor och blanda försiktigt ihop allt till en jämn smet utan att röra för mycket. Ta upp fikonen ur vattnet och hacka dem och hasselnötterna grovt. Vänd ner detta i smeten.

  5. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem till drygt hälften med smet.

  6. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.

  7. Dekorera eventuellt med färska fikon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök