Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga färsspett

Spetten kan förberedas dagen innan de serveras. Förvara dem kallt men ta fram dem i rumstemperatur en timme före servering. De kan också värmas under folie i 175° ugn ca 20 min.

Kryddiga färsspettKryddiga färsspettKryddiga färsspett

Ingredienser

  • 2 kgblandfärs- 70 % nöt, 30 % fläsk
  • 4vitlöksklyftor- pressade
  • 2spansk peppar (chili)- röda, finhackade
  • 2 dlkryddgrönt- hackat, t ex persilja, timjan och salvia
  • 4 tsksalt
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 pktträspett

Gör så här

  1. Ställ träspetten i en bunke med vatten. Sätt ugnen på 275° och grill.

  2. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma den till långa korvar runt de blötlagda pinnarna. Lägg dem efterhand i en bakpappersklädd långpanna.

  3. Grilla spetten i omgångar strax över mitten i ugnen ca 12 min. Vänd dem efter halva tiden. Ta ut spetten, lägg dem åt sidan och fyll på med en ny omgång spett. Grilla dem på samma sätt.

  4. Låt spetten kallna och förvara dem kallt fram till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?