Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga aprikoser

De här inlagda aprikoserna är goda att servera till fläskkött, fågel, kalv, lamm och stek.

Kryddiga aprikoserKryddiga aprikoserKryddiga aprikoser
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gaprikoser- mjuka, torkade

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlvitvinsvinäger
  • 2 dlströsocker
  • 8 stkryddnejlikor
  • 1 krmkardemummakärnor
  • 2 ststjärnanis
  • 2 stkanelstänger

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i blöt i hett vatten. När de blivit mjuka, låt dem rinna av noga genom en sil. Lägg aprikoserna i väl rengjorda burkar med lock.

  2. Låt ingredienserna till lagen koka ihop under lock cirka 5 minuter.

  3. Häll den heta lagen över aprikoserna, den ska täcka. Sätt på ett lock och låt aprikoserna kallna.

  4. Förvara aprikoserna i kylen, de är färdiga att äta efter cirka 1 vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök