Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddiga aprikoser

De här inlagda aprikoserna är goda att servera till fläskkött, fågel, kalv, lamm och stek.

Kryddiga aprikoser
Kryddiga aprikoser
Kryddiga aprikoser
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gaprikoser- mjuka, torkade

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlvitvinsvinäger
  • 2 dlströsocker
  • 8 stkryddnejlikor
  • 1 krmkardemummakärnor
  • 2 ststjärnanis
  • 2 stkanelstänger

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i blöt i hett vatten. När de blivit mjuka, låt dem rinna av noga genom en sil. Lägg aprikoserna i väl rengjorda burkar med lock.

  2. Låt ingredienserna till lagen koka ihop under lock cirka 5 minuter.

  3. Häll den heta lagen över aprikoserna, den ska täcka. Sätt på ett lock och låt aprikoserna kallna.

  4. Förvara aprikoserna i kylen, de är färdiga att äta efter cirka 1 vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök