Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig ugnsfisk

20 min 

Använd hoki i stället för utrotningshotad torsk. Får du inte tag på medelhavsrelish kan den ersättas med vanlig ajvar relish.

Kryddig ugnsfisk
Kryddig ugnsfisk
Kryddig ugnsfisk

Ingredienser

  • 600 ghokifilé
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlmedelhavsrelish
  • 0,5 dloliver- hackade svarta
  • 1 kgpotatis- kokt
  • 300 gbönor- gröna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en ugnssäker form i ugnen. Skär fisken i fyra bitar. Vänd bitarna i smöret, salta och peppra.

  2. Täck fiskbitarna med medelhavsrelish. Strö över hackade oliver.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills fisken är vit och fast.

  4. Servera med nykokt potatis och bönor.

Vad tyckte du om receptet?