Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att ge den klassiska italienska efterrätten en kryddig julsmak passar alldeles utmärkt. En praktisk dessert i jultid eftersom den med fördel görs dagen före servering.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa äggulor, florsocker, vaniljfrön och kryddor vitt och pösigt.
Vispa försiktigt ner mascarponen till en jämn smet. Det är viktigt att smeten inte vispas för länge eller för hårt, då blir den lätt lös.
Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mascarponekrämen.
Blanda kaffe och konjak.
Täck botten på en form med savoiardikex. Droppa över hälften av kaffeblandningen. Bred på ett lager med mascarponekräm. Upprepa samma sak en gång till: kex, kaffeblandning och sist ett lager mascarponekräm.
Sikta över kakaopulver i ett jämnt lager. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar, men gärna längre. Sikta gärna över lite mer kakao vid servering.
Recept från Mitt kök