Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi får aldrig nog av äppelpajer! Här är en god variant med smuldeg som är lite kryddig. Servera gärna pajen med vaniljsås eller vaniljglass.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop vetemjöl, råströsocker, salt och smör till en smulig massa. Blanda med grovt riven mandelmassa.
Smörj en pajform, cirka 24 cm i diameter. Skölj och skär äpplena i tunna klyftor och lägg i formen. Strö över en blandning av socker, rivet citronskal, kanel, kardemumma och muskotnöt.
Strö över smulorna och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. Garnera med florsocker och citronmeliss.