Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig rostad potatis med sesamfrön

Frasig och god potatis som ska serveras direkt från ugnen får här en lite extra nötig smak av sesamfrön som får rosta med potatisen när den nästan är färdig.

Kryddig rostad potatis med sesamfrön
Kryddig rostad potatis med sesamfrön
Kryddig rostad potatis med sesamfrön
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskoregano
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskvita sesamfrön

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i lite oregelbundna bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och blanda med olja.

  2. Blanda oregano, paprikapulver, salt och peppar. Strö blandningen över potatisen och vänd runt.

  3. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut formen och strö över sesamfrön. Tillaga ytterligare ca 5 min. Servera potatisen nylagad.

Vad tyckte du om receptet?