Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig pumpasoppa med fröströssel  

Kryddig pumpasoppa med fröströssel har smak av curry och ett rostat strössel av solros- och hampafrö.

Kryddig pumpasoppa med fröströssel  
Kryddig pumpasoppa med fröströssel  
Kryddig pumpasoppa med fröströssel  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1butternutpumpa- (ca 800 g)
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskcurry
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskgrönsaksfond- konc

Strössel

  • 0,5 dlsolrosfrö
  • 2 mskhampafrö
  • 2 krmflingsalt
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • 1 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Kärna ur, skala och skär pumpan i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet, spara ca 3 dl att späda soppan med.

  2. Tillsätt olja, curry och 1 dl av kokvattnet. Mixa soppan slät och späd med mer vatten till en lagom konsistens.

  3. Strössel: Rosta solrosfrö och hampafrö i en torr stekpanna. Tillsätt flingsalt. Häll upp i en skål och blanda med oljan.

  4. Servera soppan med en klick crème fraiche och strössel.

Vad tyckte du om receptet?