Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron, både skal och saft, smaksätter den ljumma salladen som serveras med nygrillad, algkryddad lax. Grilla kryddsidan sist, kryddorna bränns lätt.
Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Skrubba ev potatisen och koka den ca 15 minuter. Skölj och halvera under tiden squashen. Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär i bitar. Låt de koka med potatisen de sista 5 minuterna.
Skölj och ansa rädisorna. Lägg dem i kokvattnet strax innan det ska hällas av potatisen. Låt grönsakerna ånga av utan lock.
Blanda samman dressingen. Lägg potatis, grönsaker och melon i en skål, blanda med dressingen.
Hetta upp grillen eller grillpannan. Torka av laxen med hushållspapper och klappa in kryddblandningen på laxens ovansida. Grilla ca 1 minut på alla sidor. Servera med salladen. Ca 450 kcal, varav 20 g fett, 45 g kolhydrater, 22 g protein. Om kryddblandningen Alg+: Alg+ är en ny lite exklusivare serie kryddblandningar från Ridderheims. De innehåller inte de kryddor vi är vana att möta i olika matsammanhang utan i stället lite mer udda och smakrika örter, alger, frukter, blommor och salt för att ge några exempel. Blandningarna är namngivna med vad de lämpar sig till. Natriumglutamat ingår inte!