Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig plommontarte med hasselnötter och rosmarin

Kryddig plommontarte med hasselnötter och rosmarin är godast nygräddad. Variera med äpplen eller päron.

Kryddig plommontarte med hasselnötter och rosmarin
Kryddig plommontarte med hasselnötter och rosmarin
Kryddig plommontarte med hasselnötter och rosmarin
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 10plommon- t ex Victoria
  • 0,75 dlhasselnötter- grovhackade
  • 2 mskhonung
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 0,5 tskrosmarin- finhackad
  • 1smördegsplatta- rektangulär kyld (250 g)

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • florsocker- ev

Tillbehör

  • vispgrädde
  • vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Blanda plommon, nötter, honung, kanel, kardemumma och rosmarin.

  2. Rulla ut smördegen och skär den i 8 lika stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela plommonblandningen på varje degbit. Rulla in lite av smör-degens kanter på alla sidor runt om frukten. Pensla smördegen med uppvispat ägg.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills de fått fin färg och smördegen är frasig.

  4. Pudra eventuellt lite florsocker över bakverken strax före servering. Servera tarterna ljumma med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver.

Vad tyckte du om receptet?