Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig pastasås med räkor

Kryddig pastasås med räkor
Kryddig pastasås med räkor
Kryddig pastasås med räkor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 4paprikor- strimlade röda
  • 2 klyftorvitlök
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tskrökt paprikapulver
  • 1 krmsaffran- (kan uteslutas eller dubbleras)
  • 2 dlvitt vin
  • tomater- krossade goda 400 g
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmchiliflakes
  • 250 gräkor- skalade (färska eller i saltlag)
  • 1216musslor
  • 0,5schalottenlök
  • 0,51 dlvitt vin

Gör så här

  1. Bryn paprikastrimlorna samt hackad vitlök i oljan. Blanda i paprikapulvret och saffran. Tillsätt vin och låt koka några minuter.

  2. Tillför krossade tomater samt grädde. Låt småkoka 20 minuter. Krydda med lite salt och chili efter smak.

  3. Koka upp pastan (gärna conchiglioni, stora pastasnäckor).

  4. Hacka schalottenlök, bryn lätt i smör, tillsätt vin i en liten kastrull.

  5. Tvätta musslorna och ta bort ev. skägg (trasiga och öppna musslor kasseras). Koka under lock cirka 5 minuter, stängda musslor slängs.

  6. När pastan är klar, blanda den i såsen.

  7. Häll upp i en skål, toppa med räkor, musslor samt strö över lite hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök