Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kryddig lökröra med fikon har en söt och aromatisk topping som kan varieras med torkade aprikoser, gröna russin och annat gott. Den kan förberedas dagen innan och värmas lätt före servering.
Halvera löken på längden. Skala dem och skiva tunt. Lägg dem i en stekpanna med olja, den ska vara bräddfull. Strö över saltet. Hetta upp ordentligt och sänk sedan till medelvärme. Stek sakta tills löken är gyllenbrun. Rör om då och då, oftare mot slutet.
Skär fikonen i bitar stora som hushållsärter. Mortla anis, spiskummin, peppar och kardemumma fint. Tillsätt fikon, mortlade kryddor och kanel när löken är ljust brun. Höj värmen och stek under omrörning ytterligare 1–2 min. Krydda med salt.
Vid servering: Bred ut hummus på ett fat. Ös över lökröran och garnera med mynta.
Recept på hummus hittar du här!
Recept Lisa Förare Winbladh