Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kryddig lingonsill

Recept på inlagd sill med lingon. Julig sill som smakar både lingon och pepparrot. Frysta lingon blandas ner i lagen för att ge fin färg och god smak. Rätten kräver minimal arbetsinsats men du ska börja 2 dagar före. Förvara svalt.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Kryddig lingonsill
Kryddig lingonsill
Kryddig lingonsill
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 förpinläggningssill- (420 g)
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 7kryddpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 1kanelstång
  • 1rödlök
  • 1 bitpepparrot- (ca 5 cm)
  • 1 dllingon
  • 0,5 dldill

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ­ättika, kryddpepparkorn, lagerblad och kanelstång tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna.

  2. Skala, halvera och skiva löken. Skala och skär pepparroten i 1 cm stora bitar.

  3. Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i 1 cm sneda bitar.

  4. Varva sill, lök, pepparrot, ­lingon och dill i en stor burk. Häll på lagen och låt sillen dra i kyl ca 2 dygn.

  5. Garnera sillen med dill vid ­servering.

Vad tyckte du om receptet?